TeklifBorsasi.Com Son Eklenen İşler
.

13 Mart 2013 Çarşamba

Mantolama Yapılırken Dikkat Edilecekler

Mantolama fiyatları hesaplanırken binanın alanı, kat sayısı ve seçilen malzemeler dikkate alınır. Kullandığımız malzemenin kalitesi sayesinde dış cephe kaplama işlemleri uzun yıllar kullanılabilmektedir. Isı izolasyonu sayesinde hava şartlarına karşı yapılan koruma sayesinde hem enerji tasarrufu hem de bütçe tasarrufu yapılmaktadır.
 Ekonomik faktörlerin yanı sıra görselliğinde çok önemli olduğu günümüzde, mantolama işlemi yapılırken binaya verilen son şekilde estetik görünüşlü yapılar ortaya çıkmakta bu durum da binaların değerini yüzde otuzlara yakın oranlarda artırmaktadır. Daha önce inşa edilmiş binalar ise, mantolama süreci ile birlikte üzerinde tabiat şartlarının oluşturduğu tahribatların yanı sıra insan oğlunun da bizzat katkıda bulunduğu ekler kırık ve dökükler bu işlem sırasında onarım görmekte ve kapatılarak görsel güzellik sağlanmaktadır.


En kaliteli olmaları konusunda hassa davranmamız gereken malzemelerdir. Polistiren ve taşyünlü izolasyon levhaları, izolasyon yapıştırıcısı, izolasyon sıva filesi, montaj için plastik dübel, köşe profili, izolasyon alt sıva, izolasyon son kat dekoratif sıva ve son kat izolasyon akrilik boya şeklinde sıralayabiliriz.
Kısaca uygulama ve çalışma bilgileri uygulama yapılmadan önce iş güvenli ve önlemler alınması uygulama yapılacak alanlarda zemin hazırlanması örneğin sıva çatlakları boya kabarması çatlaklar veya zemin % 70 i taşlanarak salam zemin elde edilmesi daha sonra yüzeye bir kat astar uygulanması sonra levhalar tamamı tarakla elyaflı yapıştırma harcı ile yapıştırılması yaklaşık 8 saat sonra montaj yapılması bir kat tarakla sıva çekilmesi Üzerine hafifçe file yapıştırılması sonra bir kat sıva uygulanması 8 saat sonra bir kat astar uygulanması bir kat dekoratif uygulanması son bir kat astar uygulanması ve istenilen renkten ve markadan dış cephe boyası ile boyanması gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder